HYR NE CHAT

.......
   
  .
  Drenasi
 

 
Drenasi
WWW.TOP-DRENASI.TK  
Qendra e qytetit
 
Statistika
Popullsia
-dendësia
75,4001 banorë
261 banorë/km²
Sipërfaqja 270 km²
Administrata
Shteti Kosova
Qarku Prishtina
Adresa e kuvendit  
Kodi postal 13000
Prefiksi telefonik 0381 38// 584 100
Faqe zyrtare  
Politika
Kryetar Nexhat Demaku
Partia udhëheqëse PDK
1. Të dhënat sipa OSCE-së

Pak histori

Drenasi është qender bashkie e rrethit të Drenicës qendrore, që administron 53 fshatra. Emrin e kësaj qyteze e hasim tejet vonë ne dokumentet sllave, sigurisht nga kolonizimi i vonshëm, pas 1912kur forcat serbo-malazeze pushtuan ketë luginë të Drenicës, që e emërtuan nga emri i drurit të Murrizit. Pra në shqipe do ishte e drejtë Murrizi.

Gjeografia

Drenasi shtrihet 30 km në perëndim të Prishtinës, dhe në afërsi të rrugës automobilistike Pejë-Prishtinë. Ish Gllogovci, tani Drenasi i Ri ka një pozitë gjeografike të shkelqyer, qe mberrihet ne te gjitha drejtimet anembanë Kosovës. Në Veri rrethohet më malet e ulta të Çiçavicës, në Perëndimë më Kosmaçin, në Lindje më Majen e Gjveshur (ish go=leshi). Mesin e qytetit e pershkon lumi i Gllobarit, apo lumi që ndante fushën e murrizeve) i cili grumbullon të gjithë ujërat e shirave të lugines së Drenicës dhe që derdhen në lumin e Vogël, afër Lumbardhit, ku perfundon permes kanalit Iber-Lepenc në ujërat e dy detrave, Egje dhe Deti i Zi.

 
   
 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=
TOP DRENASI free glitter text and family website at FamilyLobby.com
TOP-DRENASI TOOLBAR
free glitter text and family website at FamilyLobby.com PERFUNDI KTIJ KY VENDOSET RTK- DREJTPERDREJT

Nuk lejohen fyrjet ne chat